اصلاحطلبان امیدی به آینده خود ندارند
تب سیاسی فتنهگران و شلیک در تاریکی

تحرکات تند و رادیکالی سردمداران فتنه با فرارسیدن ماه دی بار دیگر شدت یافت و اکنون که دی رو به اتمام است ولی مانور فتنهگران در میدان جنجالآفرینی هنوز تمام نشده و ادامه دارد.
ارتباط این تحرکات با ماه دی به خاطره 9دی سال گذشته بازمی گردد که ثابت میکند آنان پس از تشنج یک ساله اینک قصد آمادهباش برای حرکتی بزرگ کردهاند! حرکتی که سیدمحمد خاتمی هر از چند گاهی با امید دادن به هواداران از اتفاقات خوش در آیندهای نزدیک خبر میدهد و تلاش دارد که حلقه حامیان فتنه را با امیدواری به روزهای بهتر مستحکم کند.
این روزهای بهتر که پیش از این در آستانه هدفمندی یارانهها نویدش داده میشد، اما با اجرای این طرح ملی تحقق نیافت و خبرهای خوشی که به نفع اپوزیسیون داخلی و خارجی باشد، منتشر نشد. نه پمپ بنزینی در آتش سوخت و نه حتی یک سطل زباله. نه آشوبی به پا شد و نه حتی یک فریاد و عربده خیابانی. اینک اوضاع آرام کشور پس از پیدایش و پایداری طرح هدفمندی یارانه ها، خشم فتنهگران را برانگیخته و این خشم از تجدید خاطره خروش مقدس مردم در 9 دی افزونتر میشود و با تپشهای پرگداز و نامنظم، روزهای بهتر و خبرهای خوش را به انتظار نشسته است.
نهیب سیاسیون به خاتمیدر آستانه 9 دی امسال سیدمحمد خاتمی دیداری با فراکسیون اقلیت مجلس داشت که در آن طی سخنانی بازگشت اصلاحطلبان به عرصه انتخابات را منوط به تحقق شروطی کرد. در واکنش به شرطگذاری خاتمی بسیاری از سیاسیون ضمن یادآوری مواضع او پیش و پس از وقوع فتنه، این نهیب را به وی زدند که برای بازگشت به عرصه سیاسی کشور به جای شرطگذاری و اتهام زدن به نظام، باید التزام عملی به قانون داشت. چنانکه در بین این تلنگرها، دبیر شورای عالی امنیت ملی دولت اصلاحات نیز مصاحبهای انجام داد که واکنش وی به شرطگذاری رئیس دولت اصلاحات در آن ملموس است. حسن روحانی در آن مصاحبه به صراحت گفت:«در انتخابات قانون داریم و همه باید ملتزم به قانون باشیم، پس اگر قانون شرایطی را برای کاندیدا آورده است، همان شرایط باید مدنظر باشد و هیچ شخصی نمیتواند به آن شرایط موردی را اضافه کند.»
حرکت در دو مسیر موازی
در دیدار خاتمی با فراکسیون اقلیت مسائل به گونهای مطرح شد که به نظر میرسد دو مسیر به طور موازی تعقیب شد: 1- عصبانی کردن جریان مقابل و بهرهبرداری سیاسی از عصبیتها، 2- ترغیب حامیان فتنه به تحرک و امیدوار کردن آنان به روزهای خوش. در این زمینه پایگاه اینترنتی روزنت که از پاریس مدیریت میشود، پس از اظهارات خاتمی در جمع فراکسیون اقلیت در مطلبی نوشت:«عصبانیتر کردن مخالفان خود، از روشهایی است که تنها خاتمی قادر است انجام دهد». در همین حال سایت بالاترین اظهارات اخیر خاتمی را ادامه بیانیه?? موسوی توصیف کرد و نوشت:«تأکید خاتمی بر مفاد بیانیه موسوی نشان داد تمام شایعاتی که از اختلاف میان این دو حکایت میکرد، بیپایه است.» حرکت رئیس دولت اصلاحات در این دو مسیر زمانی شفاف میشود که طی چند روز گذشته به رغم ابراز واکنشهای منطقی و عقلانی در برابر شرطگذاری خاتمی اما شاهد تحرکات موج آفرین سایر اصحاب فتنه بودیم. نامه نویسی کروبی، مصاحبه موسوی با سایت کلمه، سخنرانی خاتمی در جمع عدهای از اساتید دانشگاهی و اعضای جامعه پزشکی و دیدار زهرا رهنورد و فخرالسادات محتشمی پور با مادر ندا آقاسلطان و... همه تحرکاتی است که ترجیع بند تمام آنها متهم کردن جریان مقابل، تبرئه خویش از جرائم آشکار و تکرار ادعاهای سابق است.
پیگیری اهداف در اوج ناامیدی
حرکت در دو مسیر مزبور و تحرکات دنباله آن اما با زنجیرهای از اهداف دنبال میشود؛ اهدافی که کارشناسان مسائل سیاسی به برخی از آن موارد اشاره کردهاند. سید محمد جواد ابطحی عضو فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس شورای اسلامی طی گفت و گویی در این باره اظهار کرد:«فتنهگران میدانند که در میان مردم هیچ جایگاهی ندارند و دنبال بهانهای میگردند تا بتوانند شکستهای آینده خود را توجیه کنند؛ لذا میبینیم که خاتمی برای نظام شرط و شروط میگذارد تا بعداً اعلام کند که ما شرایط خودمان را اعلام کردیم ولی نظام حاضر به پذیرش آن نشد.»
این ادعایی است که اخبار موثق دیگری آن را تأیید میکند؛ اخباری که حتی از احتمال ادعای مجدد تقلب در انتخابات بعدی توسط مسببان فتنه 88 خبر میدهد و ثابت میکند که آنان قصد دارند با ورود به مسیرهای مختلف شکستهای آینده را از هر طریقی توجیه کنند. اما هدف دیگری که آنان دنبال میکنند فشار آوردن به نظام برای امتیازگیری است؛ امتیازهایی که بتواند لااقل شخصیت سیاسی بر باد رفتهشان را بازگرداند. اما گویا غافل از آنند که طرح مسائل جنجالی با زبانی مصلحانه بیش از هر چیز پرده از ناامیدی و یأس آنان برمی دارد که از ترس مرگ سیاسی، هر از چند گاهی ابراز وجود میکنند.
علت تب سیاسی فتنهگران
تلاش آنان برای احیای خود که همراه با اتهام زنی به نظام است در شرایطی دنبال میشود که اگر فقط کمی به گذشته بازگردیم، علت ناامیدی و تب سیاسی فتنهگران را در خواهیم یافت. اکنون نزدیک به یک ماه از هدفمندی یارانهها میگذرد و در حالی که اصحاب فتنه طی مصاحبههایی قصد تشویش و راهاندازی آشوب پس از آغاز طرح مزبور را داشتند، اما با عملیاتی شدن این طرح ملی کمترین اغتشاشی در شهر نشد و این آرامش اکنون نزدیک به یک ماه است که ادامه دارد و لایههای دیگر آن نیز آرامش در 16 آذر و ایام محرم بود که جملگی داغ سوزناکی را بر دل فتنهگران گذاشت.
از این رو طبیعی است که در شرایط موجود، فتنهگران به تکاپو افتند و با حاشیهتراشی رادیکالی برای مقابله با نشاط سیاسی و اقتصادی کشور و همراهی ملت و دولت، هر تیری را در تاریکی شلیک کنند. یک تیر را با شرطگذاری برای نظام، یک تیر را طی دیداری با مادر ندا آقا سلطان، تیر دیگر را با ارسال یک نامه و تیرهای دیگر نیز در جریان سخنرانی و مصاحبه که همه یک رنگ و لعاب دارند و یک هدف را نشانه رفتهاند.
هدفی که سالها پیش سعید حجاریان تئوریسین جریان اصلاحات طی دیداری با دانشجویان آن را رونمایی کرد و گفت:«اصلاحات در غرب 500 سال طول کشید و در ایران حداقل 50 سال زمان نیاز دارد». این نکتهای است که خاتمی نیز در سخنرانی اخیر خود با بیانی دیگر بر آن تأکید کرده و با گرهی کور میان تاریخ انقلاب و شرایط امروز فتنهگران، سرکوب مردم در سال 42 توسط رژیم ستمشاهی را منجر به پیروزی انقلاب در سال 57 میداند.
این تازهترین تیری است که خاتمی در تاریکی شلیک کرده تا از نتیجه تلاشهای خود و حامیانش در 15 سال آینده خبر دهد. تیری که البته تفنگدارش از هماکنون خبرهای 15 سال آینده در جریان براندازی نظام و انقلاب به سبک اصلاحات غربی را خوش دانسته و هر روز نسبت به نزدیکترشدن به هدف نوید متوهمانهای را میدهد.