ورشکستگی BBC فارسی و خرج گزافی که روی دست MI6 گذاشت


ورشکستگی BBC فارسی و خرج گزافی که روی دست MI6 گذاشت


پس از رکود و ورشکستگی صدای آمریکا، اکنون نوبت بی‌بی‌سی شده که مورد اعتراض و سرزنش محافل ضدانقلاب قرار گیرد.

به گزارش کلمه به نقل از کیهان، به فاصله چند ماه از اعلام سرخوردگی مخاطبان خاص از VOA اکنون خبر می‌رسد که بخش فارسی شبکه دولتی انگلیس هم دچار وضعیت مشابهی شده است.

پایگاه اینترنتی کلمه با هشدار نسبت به ورشکستگی بی‌بی‌سی فارسی، اعلام کرد این شبکه در جذب مخاطب ناموفق بوده و زحمات وزارت خارجه را به باد داده است.

کلمه یادآور شده است: بی‌بی‌سی فارسی به پشتوانه شبکه رسمی بی‌بی‌سی انگلیسی راه اندازی شد. سابقه بی‌بی‌سی انگلیسی باعث شد تا وزارت خارجه این کشور طرح ایجاد شبکه تلویزیونی فارسی را مطرح کنند و به مرحله اجرا گذاشته شود و در کوتاه مدت و بسیار با عجله توسط کارکنان ایرانی و بی تجربه در امور تلویزیون از کارکنان مستقر در رادیو بی‌بی‌سی بهره گرفته و تلویزیون فارسی راه اندازی شد و تولید و پخش برنامه های خود را آغاز کرد. اکنون که یک سال و اندی از ایجاد این شبکه تلویزیونی می گذرد و با این که کلی پول صرف هزینه های جاری شده اما این هزینه‌ها و بکارگیری نیروی انسانی، فنی و حرفه ای بخش فنی کارکنان خارجی بی‌بی‌سی هم نتوانست این شبکه را نجات دهد.

کلمه می‌افزاید: متاسفانه بی‌بی‌سی فارسی، تبدیل به رسانه ای ناموفق شده است. یک شبکه تلویزیونی زمانی موفق است، که در وهله اول اعتمادسازی در میان مخاطبان ایجاد کند و اضافه بر این با تولید برنامه‌های جذاب، حرفه‌ای و با محتوایی خوب و خوش ساخت از نظر مدیریت، اجرا و محتوا (نه تکنیک و فنی) بتواند مخاطب را جذب نماید. متاسفانه کارکنان و مدیران بی‌بی‌سی فارسی در این راه، موفق نبودند و انتظاری که از این شبکه وجود داشت برآورده نشد. یکی از دلایل این مسئله گزینش ضعیف و نادرست عوامل تولیدی و برنامه ساز می‌باشد. مدیریت ضعیف و عدم شناخت آنها از رسانه تصویری، گزینش و انتخاب نیروی انسانی در رسانه تلویزیون از مهمترین عوامل حرفه ای است که در رشد و کیفیت برنامه سازی موثر است ولی متاسفانه این مهم در این شبکه صورت نگرفته است با این که بی بی سی مرکزی در گزینش نیروی انسانی، دست انتخاب کنندگان بخش فارسی را باز گذاشته بود.

کلمه تاکید می کند، اگر بررسی کنیم درمی یابیم همکار فعلی تلویزیون بی بی سی فارسی، شماری از روزنامه نگاران خارج شده از ایران و کارکنان رادیو بی بی سی هستند که شناخت حرفه ای از کار ندارند. مسئله دیگر ضعف مدیریت است، مدیریت یک شبکه تلویزیونی حرفه ای باید عوامل و راه و رمز برنامه سازی را بداند و تجربه برنامه سازی را داشته و نگاه حرفه ای به تولید تلویزیون داشته باشد ولی متاسفانه مدیران کنونی بی بی سی فارسی از کارکنان قدیمی رادیو بی بی سی هستند و تعدادی هم از روزنامه نگاران قدیمی اند که قبلا تجربه کاری اندکی هم در تلویزیون را نداشتند و این عامل شکست بی بی سی فارسی است.

یادآور می شود وزارت خارجه و سرویس جاسوسی انگلیس 6 ماه قبل از انتخابات ریاست جمهوری خرداد 88 و براساس پروژه ای که طراحی کرده بودند، به سرعت تلویزیون بی بی سی فارسی را با مشارکت عناصر فراری حزب مشارکت، کارگزاران و جریان های لائیک مقیم خارج راه اندازی کردند. بی بی سی در واقع صرفا به عنوان ایستگاه مبادله پیام و رمز با آشوبگران عمل می کرد و پس از مرگ جریان فتنه عملا به رسانه ای فاقد ارزش و اعتبار تبدیل شد، مخصوصا که بارها در بحبوحه اغتشاشات دروغگویی و عدم امانتداری را در کار رسانه ای ثابت کرده بود.



نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد