جذب حامیان آمریکا از طریق فیس‌بوک و یوتیوب


جذب حامیان آمریکا از طریق فیس‌بوک و یوتیوب
به دنبال تغییر چهره دیپلماسی آمریکا در خاورمیانه؛
جذب حامیان آمریکا از طریق فیس‌بوک و یوتیوب
نسخه جدید "وب‌سایت مشارکت خاورمیانه‌"، کاربران بیشتری را از طریق ارتباط با سایت‌های فیس بوک، یوتیوب و پیکاسا دعوت به همکاری با آمریکا می‌کند.
دومین نسخه "وب‌سایت مشارکت خاورمیانه‌" از سوی آمریکا برای بهبود به کارگیری مخاطبان در سراسر جهان طراحی شده و کاربران را از طریق سایت‌های فیس بوک، یوتیوب و پیکاسا دعوت به همکاری با آمریکا می‌کند.

پایگاه اطلاع رسانی "لایالینا‌" (layalina.tv) در 25 اکتبر از راه‌اندازی دوباره "وب‌سایت مشارکت خاورمیانه‌" (MEPI) از سوی وزارت خارجه آمریکا خبر داد، نسخه جدید این سایت کاربران بیشتری را از طریق ارتباط با سایت‌های فیس بوک، یوتیوب و پیکاسا دعوت به همکاری با آمریکا می‌کند.

بنا بر این گزارش، MEPI با صراحت بیان کرده که ماموریتش ایجاد مشارکت پویا و با طراوت میان آمریکا و شهروندان خاورمیانه و شمال آفریقا و تقویت قدرت آن‌ها به منظور ساختن جوامعی هدفمند، مشارکتی و کثرت‌گرا است، این اقدامات مستقیماً با سازمان‌های جامعه مدنی از هر دو منطقه و آمریکا شروع می‌شود و به شیوه همکاری دولت به دولت نیست.

پایگاه لایالینا در این گزارش اعلام کرده که سایت جدید برای بهبود به کارگیری مخاطبان در سراسر جهان طراحی شده و با اهداف MEPI و شهروندان کل خاورمیانه که برای قدرتمند کردن خودشان تلاش می‌کنند، مرتبط است.

آموزش تابستانه تعهدات مدنی به دانشجویان خاورمیانه و آفریقا در آمریکا
یکی از برنامه‌های برجسته در این وب‌سایت برنامه تابستانی دانشجویان MEPI است که در آن دانشجویان دانشگاه‌های خاورمیانه و شمال آفریقا (MENA) درباره تعهدات مدنی موجود در آمریکا آموزش می‌‎بینند.

دیگر برنامه‌های برجسته‌ شامل پوشش نشست هیئت رئیسه دانشجویان دانشگاه‌های خاورمیانه و شمال آفریقا در آوریل و نشست زنان در برنامه تکنولوژی است که مایکروسافت و دیگر بازیگران قدرتمند "های تک‌" (تکنولوژی بالا) آن را برای توسعه حقوق زنان در منطقه طرح‌ریزی کرده‌اند.

"مدیل رپورت‌" از انتشارات روزنامه‌نگاری مدرسه تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌های شمال غرب متذکر می‌شود که نیت آمریکا رسیدن به درجات دیپلماتیک عالی برای برقراری روابط ملایم در منطقه است، اما چیزی تاکنون اتفاق نیافتاده است.

"گوردون گری‌" سفیر آمریکا در تونس می‌گوید: «اوباما عصای جادویی ندارد، اما وی تلاش‌های زیادی انجام داد و بر روابط در خاورمیانه متمرکز شد، گری در اکتبر برای شورای روابط خارجی شیکاگو صحبت کرد و تاکید کرد که در خاورمیانه چیزهای بیشتری برای اقدام وجود دارد.»

در ادامه این گزارش به نقل از "خلیج نیوز‌" آمده است: «این تلاش‌های دیپلماتیک در طول افزایش نارضایتی مردم خاورمیانه صورت گرفت، اما دولت اوباما بصیرت لازم را در این زمینه نداشت.»

"مارگارت اسکوبی‌" سفیر آمریکا در مصر گفت: «اوباما امیدها را افزایش داد و در جهت برقراری روابط نزدیک با جهان اسلام گام برداشت.»، اما "مروان الکابالان‌" از دانشگاه دمشق برای خلیج‌نیوز می‌نویسد که هیچ دلیلی برای بی‌ریایی و صداقت رئیس جمهور آمریکا در زمانی که وی می‌گوید برای حل منازعه فلسطین و اسرائیل یا بهبود روابط با جهان اسلام تلاش می‌کند، وجود ندارد، بصیرت و رویکرد رئیس جمهور آمریکا چندان واضح نیست همانطور که وی در بعضی از مسائل سیاست خارجی آمریکا نیز نمی‌تواند دیدگاه بادوام و مستحکمی داشته باشد.

ایران باید در جامعه بین‌المللی نقش آفرینی کند
الکابالان همچنین می‌نویسد که ایران باید در جامعه بین‌المللی نقش آفرینی داشته باشد، تحریم‌ها، انزوا و تهدیدات فقط جریان فکری تولید تنش در خلیج‌فارس را تشدید می‌کند، آمریکا ممکن است بخواهد به اسرائیل برای پذیرش یک توافق که ممکن است بیشتر باب میل فلسطینی‌ها و جهان عرب باشد، فشار بیاورد.

طبق گفته مدیل رپورتر، "امینه شریف‌" مشاور و هماهنگ کننده شورای روابط اسلامی آمریکایی نیز تاکید می‌کند که به خاطر جنگ‌های عراق و افغانستان، مسلمانان احساس می‌کنند که در حل منازعه فلسطین - اسرائیل پیشرفت کافی به وجود نیامده، کلمات و حرف‌ها خوب هستند اما عمل به آن بهتر است.

الکابالان می‌نویسد: سیاست آمریکا در پاکستان نیز نگرانی عمده دیگری به شمار می‌رود، نتیجه سیاست ایالات متحده در افغانستان و شبه قاره هند، هرج و مرج در پاکستان است.

"فرهان بخاری‌" مفسر امور پاکستان در سر مقاله خلیج نیوز می‌نویسد: میزان تلفات غیر نظامی از هواپیماهای بدون سرنشین وجهه آمریکا را شدیدا در بین افکار عمومی منطقه تنزل داده است، ایالات متحده به سرعت بعضی شکاف‌ها را در رویکردش تشخیص داد و بهترین فرصت را در استفاده از روش‌های تجاری در پاکستان دید.

در حالی‌که اغلب تحلیلگران بحث می‌کنند که تصمیمات در زمینه سیاست‌های ذکر شده حیاتی هستند، دیگران اضافه می‌کنند که تلاش‌های واقعی به روابط معنادار در سطوح پایین‌تر همکاری بین‌المللی منجر می‌شود، برای مثال، "جوزف لی بارون‌" سفیر آمریکا در قطر، رسانه‌ها را به خاطر گزارشات نه چندان درست درباره دولت اوباما مورد انتقاد قرار داد. وی متذکر ‌شد که بعضی از این گزارش‌ها بدون اطلاعات دقیق موفقیت‌هایی به دست آوردند.

"ایدا ارایسی‌" رئیس اتاق بازرگانی دو جانبه عرب - ایالات متحده (BUSACC) می‌گوید که ما پیشرفت‌ها و فرصت‌های زیادی برای شرکت‌های ایالات متحده در منطقه خاورمیانه برای چندین دهه به دست آوردیم. BUSACC یکی از گروه‌های تجاری ایالات متحده و خاورمیانه و توسعه صادرات است که لی بارون و سفیران قبلی به آن توجه داشتند.

لی بارون می‌گوید: «من خوشبینم که رویکردها در حال تغییر به سمت روندهای مثبت هستند.»


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد