نشریه آمریکایی: اوباما دست از شعارهای ضدایرانی بردارد


نشریه آمریکایی: اوباما دست از شعارهای ضدایرانی بردارد

یک نشریه آمریکایی نوشت: قدرت‌های منطقه‌ای همچون ترکیه و هند از اوباما خواسته‌اند تا دست از شعارهای ضدایرانی برداشته و به تعامل با ایران روی آورد، اما ظاهرا اوباما گوش شنوا ندارد.

به گزارش شبکه ایران به نقل از نشریه آمریکایی "بوستن‌گلوب"، چندی پیش در دهلی نو، باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا از موضع تمام پیشینیان خود در استقبال از هند به عنوان هم‌پیمان ایالات متحده پا را فراتر نهاد و بسیاری از هندی‌ها را با این برخورد گرم هیجان زده کرد. هرچند که این به مفهوم همسو شدن تمام سیاست‌های خارجی این دو کشور نیست اما در برخی زمینه‌ها این هند است که می‌خواهد ایالات متحده رویکرد خود را تغییر دهد.

بنا بر این گزارش، یکی از تفاوت‌های کلیدی سیاست خارجی دو کشور بر سر ایران است. هند به رغم آمریکا سیاست عاقلانه‌تری دارد و اوباما باید با چنین خط سیاسی هماهنگ باشد.

* سیاست اوباما در قبال ایران شبیه به سیاست دور دوم ریاست‌جمهوری بوش است
این نشریه آمریکایی افزود: با وجود برخی تغییرات در فضای سیاسی آمریکا، رویکرد اوباما در برابر ایران به گونه قابل ملاحظه‌ای به سیاست‌های دور دوم ریاست جمهوری جورج بوش شبیه است. ادامه تهدید نظامی ایران و استفاده از سیاست تحریم و بی‌توجهی به خواسته‌های ایران در روند مذاکرات از جمله شباهت‌های آشکار سیاست‌های بوش و اوباما است. 
هند، مانند بسیاری دیگر از قدرت‌های منطقه، ایران را آنگونه که آمریکایی‌ها تهدید تلقی می‌کنند، تهدید ندانسته و خواستار آن است که  ایالات متحده سیاست‌های منعطف‌تری در قبال ایران اتخاذ کند.
به نوشته بوستن گلوب، ترکیه یکی دیگر از همسایگان ایران نیز با چنین رویکردی موافق است.  رهبران ترکیه ایالات متحده را ترغیب کرده‌اند که از شدت شعارهای ضد ایرانی خود بکاهد و به جای رویارویی، سازگاری پیشه کند و تلاش کند که با درک نگرانی‌های ایران با این کشور مواجه شود اما گوش دولت اوباما به چنین توصیه‌هایی بدهکار نیست.
این نشریه آمریکایی با تاکید بر نزدیکی فرهنگی میان ایران و هند تصریح کرد: در واقع ایران و هند صدها سال با هم همسایه بوده‌اند و دو قطب بزرگ فرهنگ دنیا هستند. فاصله میان این دو با ظهور پاکستان در سال ۱۹۴۷ پدید آمده اما پیشینه مشترک آنها آن قدر بزرگ است که هند و ایران هنوز احساس می‌کنند دیوار به دیوار یکدیگرند.

* هند همچنان به دنبال توسعه روابط اقتصادی با ایران است
ایران به هند نفت و گاز صادر می‌کند و امکان ساخت خط لوله گاز طبیعی که این دو کشور را به هم پیوند می‌دهد، در دست بررسی است. شرکت‌های هندی برای قرارداد اکتشاف نفت در آب‌های ایران در حال گفتگوهای چندین میلیارد دلاری‌اند. وزیر امور خارجه هند نیز در ماه فوریه سفر دو روزه‌ای به تهران داشت. وی یک ماه بعد از آن در واشنگتن اعلام کرد که به خاطر مشکلاتی که تحریم‌ها بر سر راه مردان، زنان و کودکان عادی قرار می‌دهد، دولت هند مخالف تحریم ایران است و پاسخ به پرسش تحریم‌ها سودمند نخواهد بود.
در حالی که بالا گرفتن رویارویی میان ایالات متحده و ایران بر هند نیز تاثیر گذاشته و آن را متشنج می‌کند، تنش‌زدایی در هر دو منطقه خاور میانه و آسیای جنوبی ثبات به ارمغان می‌آورد. ایران با به کار گرفتن توانایی خود برای ایجاد ثبات در افغانستان و عراق، فرصت‌های راهبردی زیادی را برای ارائه به ایالات متحده دارد.
ایالات متحده اکنون دو دوست خوب دارد؛ ترکیه و هند که نزدیک ایران جای دارند و می‌خواهند روابط ایالات متحده با ایران بهبود یابد با این حال ترکیه تاکنون نتوانسته است دولت اوباما را متقاعد کند که تغییر رویکرد سیاسی درباره ایران منطقی است؛ اما حالا که اوباما روابط میان هند و ایالات متحده را «تعریف مشارکت در قرن بیست و یکم» می‌نامد، شاید لازم باشد که به پندهای هند توجه بیشتری نشان دهد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد