نفر از نمایندگان مجلس در رابطه با قصد مهدی هاشمی برای بازگشت به ایران و استیضاح بی مورد وزیران توسط نمایندگان مجلس بر اساس امیال شخصی و همچنین مرخصی به فتنه گران سال گذشته اظهارات خود را بیان کردند.
انتساب به افراد، مصونیت نمی آورد
به نقل از ملل نیوز حجت الاسلام علیرضا سلیمی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات در مجلس شورای اسلامی مهدی هاشمی را مانند دیگر شهروندان عنوان داشت و گفت: طبق قانون مهدی هاشمی فردی متخلف شناخته شده است و باید خود را به قوه قضائیه تسلیم کند.
وی با اشاره به شعار دوره اصلاحات مبنی بر اینکه همه در مقابل قانون یکسان هستند و شهروند درجه 1 و درجه 2 نداریم، افزود: باید با مهدی هاشمی به محض ورود به ایران و بدون در نظر گرفتن سوابق پدرش رفتار شود.
سلیمی با بیان اینکه انتساب به افراد، مصونیت نمی آورد ادامه داد: اگر بنا بر استخفاف در جرم هاشمی باشد باید برای دیگران هم تخفیف قائل شد، چون در نظام اسلامی کسی بر دیگری برتری ندارد.
نماینده مردم محلات در خانه ملت با اظهار تاسف از عملکرد برخی نمایندگان در رابطه با القای مسائل خود به وزرا، خاطر نشان کرد: شیوه برخی نمایندگان برای به کرسی نشاندن برنامه های خود و دخالت در امور هیئت دولت امری مذموم و خلاف قانون است و باید وزیران، این نمایندگان زیاده خواه را معرفی کرده و به آنها اجازه پیشبرد منافع خود با تهدید و ارعاب را ندهند.
وی فتنه گران را 2 دسته عنوان و تصریح کرد: برخی از فتنه گران، سران و از اتاق فکر آشوب ها بودند که نباید به راحتی از عملکرد آن ها گذشت و آزادی آنان برابر با راه اندازی جریان پیچیده دیگری در کشور است؛ اما دسته دیگر کسانی هستند که فریب خوردند و به دلیل اعتماد به آنان وارد میدان شدند که باید در جرم این افراد بنابر تشخیص دادستان تخفیف صورت پذیرد.
استیضاح بی مورد، شان مجلس را زیر سوال می برد
فرهاد بشیری، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کسی فراتر از قانون نیست و همه باید تابع قانون باشند، گفت: با توجه به اینکه مهدی هاشمی قصد بازگشت به ایران را دارد، باید بر اساس قانون با وی برخورد شود و پاسخگوی اقدامات خود باشد.
وی با اشاره به انتظار مردم در اجرای قانون برای همه به طور مساوی، افزود: همه مردم منتظر اجرای قانون برای مهدی هاشمی هستند زیرا وی با نقض قوانین کشور و اتهام به دولت، سبب ایجاد اغتشاش و تحریک و بروز مشکلات بسیاری شده است.
نماینده مردم پاکدشت در خصوص ادعای دادستان تهران مبنی بر دادن مرخصی به برخی فتنه گران به قید وثیقه، گفت: بنا بر تشخیص دادستان که وظیفه حفظ نظم جامعه را دارد، باید مدبرانه و با فراست با فتنه گران بر خورد شود و کسانی که به دنبال تخریب و لطمه به جامعه و وجهه نظام هستند، برخورد کرده و فرد متخلف پاسخگوی عملکرد و رفتار خلاف قانون خود باشد.
بشیری استیضاح را حق نمایندگان دانست و ادامه داد: مجلس در قبال اجرای وظایفی دارد که نمایندگان برای محقق شدن خواسته مردم و جامعه باید دنبال کنند.
وی در عین حال افزود: استیضاح های بی مورد که برخی نمایندگان عنوان می کنند بر خلاف قوانین مجلس است که شان آن را زیر سوال می برد که البته استیضاح به معنای عزل وزیر نیست، بلکه به معنای شفاف سازی و پاسخ به کوتاهی های احتمالی وزارتخانه است.
این نماینده مجلس در پایان قانون اساسی را مترقی و اعمال آن را برای همه یکسان عنوان داشت و تصریح کرد: انتظار این است که حقایق روشن شود و متخلفین بدانند که از منظر افکار عمومی جایگاهی نداشته و مورد بی مهری قرار می گیرند.
قانون برای همه یکسان است
سید مهدی صادق، عضو کمیسیون صنایع و معادن در مجلس شورای اسلامی د رابطه با بازگشت مهدی هاشمی به ایران، با اشاره به فرموده رهبر انقلاب گفت: قانون برای همه یکسان است و شخص مهم نیست بلکه عملکرد افراد حائز اهمیت می باشد؛ اگر تخلفی صورت گرفته باشد باید همه افراد به طور مساوی از قانون پیروی کنند و نباید بنا بر پست و مقام نزدیکان هاشمی با وی برخورد شود.
وی با اشاره به اینکه قوه قضائیه نهادی مستقل است، ادامه داد: در رابطه به مرخصی دادن فتنه گران بنا بر عواقب و مصالح نباید هر کسی که باعث ایجاد اخلال در سلامت کشور می شود آزاد کرد.
نمانده مردم آستانه اشرفیه در خصوص عملکرد برخی نمایندگان و تهدید وزرا از سوی آنان، خاطر نشان کرد: وظایف نمایندگان جلوگیری از مسائل غیرقانونی است و نباید استیضاح بنا بر سلایق شخصی صورت پذیرد، بلکه باید با دلایل، منطق و اصول خواستار پاسخگویی به سوالات، ابهامات نمایندگان شد.
وی درپایان هدف از استیضاح وزرا را رفاه حال مردم عنوان و تصریح کرد: استیضاح بر اساس صلاحیت شخصی امری ناپسند است، افراد در هر پست و مقامی که باشند اگر تخلف و یا قصوری انجام دهند، باید پیگیری و بر اساس قانون با آنها برخورد شود.
قانون؛ ملاک استیضاح
احدی خیری عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در نظام اسلامی، همه با هم در مقابل قوانین برابرند گفت: با توجه به اتهامات مهدی هاشمی، دستگاه قضایی باید با سرعت به پرونده وی رسیدگی کرده و جدا از موقعیت پدرش حکم صادر شود.
وی افزود: با اجرای قوانین و حکم صادره برای مهدی هاشمی، نظام باید اقتدار خود را نشان دهد و هنجارشکنی و فتنهها را ریشهکن سازد.
نماینده مردم بستانآباد در خانه ملت، استیضاح بر اساس تمایلهای شخصی را غیرقانونی دانست و ادامه داد: وظیفه نمایندگان خدمتگزاری و پاسخگویی به مردم است و ملاک برای استیضاح هیئت دولت قانون میباشد.
خیری با اشاره به اینکه طرح هدفمند کردن یارانهها در جامعه نهادینه شده است و باید اجرا شود اظهار داشت: موضع فتنهگران و دروغ بزرگ آنان برای مردم مشخص شده است و آزاد یا در زندان بودن فتنه گران نمی تواند اختلالی در روند اجرایی کردن طرح های دولت داشته باشد.
وی در پایان با استناد به سخنان مقام معظم رهبری در قم که ابعاد فتنه را مشخص کرده اند، افزود: دستگاه قضایی باید متناسب با پرونده افراد حکم صادرکند.
مهدی هاشمی در دادگاه پروندهای دارد که ماهیت آن هنوز مشخص نیست
محمد تقی رهبر عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی، مهدی هاشمی را متهم دانست و گفت: مهدی هاشمی در دادگاه پروندهای دارد که ماهیت آن هنوز مشخص نیست اما به گفته دادستان باید پاسخگو باشد.
وی با اشاره به یکسان بودن قانون برای همه خاطرنشان کرد: قضای اسلامی ایجاب می کند که نسبت به هر متهمی قانون مساوی اجرا شود و در رابطه با مهدی هاشمی باید بدون در نظر گرفتن منصب پدرش پاسخگوی اتهامات باشد.
رهبر ادامه داد: برخی از فتنه گران تجری و جسارتشان نه تنها کم نشده بلکه این افراد در جامعه احساس امنیت می کنند که انتظار می رود قوه قضائیه به پرونده آنها رسیدگی کرده و حکم صادر شده را به مردم ابلاغ کند.
وی در خصص حکم دادستان برای مرخصی دادن به برخی فتنه گران افزود: قصد نظام در زندان نگه داشتن نیست، اگر کسی مجازات کشیده و پشیمان از عملکرد خویش باشد می تواند آزاد شود.
رهبر در رابطه با استیضاح بی مورد برخی نمایندگان از هیات دولت اظهار داشت: برخی نمایندگان با استیضاح های بی مورد مجلس را زیر سوال می برند و در این خصوص برخوردی تند دارند، در صورتی که در اولین برخورد و مطالبه نباید استیضاح مطرح شود بلکه پس از پاسخگو نبودن و بی اعتنایی وزیر به قانون، نماینده می تواند وی را در صحن علنی مجلس مورد سوال قرار دهد.
پافشاری نمایندگان بر امیال شخصی، شأنیت مجلس را خدشه دار می کند
اکبررنجبرزاده عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: با توجه به حساسیت مردم و افکار عمومی باید طبق قوانین حاکم بر نظام اسلامی با مهدی هاشمی برخورد شود ومهدی هاشمی باید پاسخگوی ادعاهایش باشد.
وی افزود: نباید مسائل کلی و ملی را فدای مسائل جزی و منطقه ای کرد؛ اگر هر نماینده بر استدلال خود پافشاری کند و امیال شخصی را بر موازین حاکم سازد، شانیت مجلس را از بین می برد.
نماینده مردم اسدآباد در مجلس، قوه قضائیه را مستقل دانشت و ادامه داد: نباید در مسائل مربوط به قوای دیگر دخالت کرد.
وی با اشاره به اینکه در آستانه طرح هدفمندکردن یارانه ها هستیم، اظهار داشت:باید فضای آرام و روشن در جامعه حاکم کنیم و از ایجاد تشویش و نگرانی های احتمالی بپرهیزیم تا این طرح با موفقیت پشت سر گذاشت هشود.
رنجبرنژاد حادثه 9دی سال گذشته را تاریخی و به یادماندنی دانست و گفت: واقعه 9دی نشان داد که مردم پای نظام هستند وفتنه گران چه آزاد باشند و چه در زندان نمی توانند مردم را فریب دهند.
بدون تأثیر پذیری از خانواده هاشمی باید حکم صادر شود
نورالله حیدری دستنایی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به بازگشت مهدی هاشمی به ایران گفت: در بررسی های انجام گرفته باید حق نگر باشیم وبدانیم که همه در برابر قانون یکسان هستند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه مهدی هاشمی منتسب به یکی از شخصیتهای مطرح کشور است، باید از انصاف خارج نشده و در بررسی و قضاوت ها بر اساس قوانین اسلامی با وی برخورد کنیم.
حیدری دستنایی از دستگاه قضایی خواست که بدون تاثیر پذیری از خانواده هاشمی، حکم نهایی را صادر کند، افزود: متاسفانه عده ای از رافت اسلامی و عنایت نظام قضایی سوء استفاده کرده و با آزادی موجب اخلال در وضعیت کشور می شوند.
وی ادامه داد: باید مراقب اقدامات وشیطنت های افراد سودجو باشیم و محدودیت هایی را اعمال نمود تا چنین فرصت هایی برای آنان ایجاد نشود.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: برخی از نمایندگان از مقام خود در جهت اعمال نفوذ و پیش بردن منافع خود استفاده می کنند و ممکن است گاهی به این منظور از وزرا درخواست های غیر قانونی داشته باشند، در صورتی که این امر بر خلاف قانون و مصلحت کشور است.
وی با اشاره به اینکه استیضاح به معنای عزل وزیر نیست بلکه برای قانع کردن نمایندگان صورت می گیرد، تصریح کرد: باید هدف از استیضاح را سلامت کشور بدانیم و نمایندگان تلاش کنند با تعامل و حفظ منافع لی، استیضاح را عنوان نمایند.
باید در همه حال از ارزش های اسلامی تبعیت کرد
سیامک مره صدق، عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس شورای اسلامی با اظهار بی اطلاعی از قصد بازگشت مهدی هاشمی به ایران، همه را برابر قانون یکسان دانست و گفت: همه باید در شرایط عادلانه و بر مبنای اصول الهی از قوانی بهره ببرند و نباید به کسی بی دلیل تعرض شود و کسی هم نباید احساس کند که از چارچوب قضایی در امان است.
وی قوه قضائیه رامستقل عنوان داشت و افزود: وارد مسائل قضایی شدن در شان مجلس نیست و کار نمایندگان طرح و تبیین قانون است؛ حکم دادستان بنا بر تشخیص و مصلحت نظام صورت می گیرد.
نماینده کلیمیان در خانه ملت قصد و وظیفه نمایندگان را احقاق حقوق مردم عنوان و اظهار امیدواری کرد که همه افراد در هر پست و مقامی که هستند از هوای نفسانی به دور باشند و بر اساس ارزش های الهی و سیاستگذاری های اسلامی کشورمان رفتار کرده و با رعایت قانون اساسی در جهت اجرای قوانین الهی و احقاق حقوق جامعه حرکت کنند.
استیضاح بر اساس امیال شخصی، ضربه بزرگی به مجلس خواهد زد
داریوش قنبری، عضو کمیسیون اجتماعی در مجلس شورای اسلامی، با وجود اتهامات وارد شده بسیاری که از جانب دستگاه قضایی به مهدی هاشمی شده است، وی را بی گناه عنوان کرد و گفت: من جرم مهدی هاشمی را نمی دانم و در این زمینه باید مسئولین قضایی صحبت کنند.
وی استیضاح را اگر بر اساس خواسته های مردم باشد، برای جامعه مفید دانست و ادامه داد: اگر نمایندگان خواسته های شخصی را در بحث استیضاح وارد کنند، ضربه بزرگی به مجلس خواهند زد.
نمایند مردم ایلام با چشم پوشی از اقدامات عمرانی و پیشرفت های صورت گرفته در کشور و مصوبات هیئت دولت در سفرهای استانی برای توسعه استان ها خطر نشان کرد: بسیاری از این وعده ها و عمل را آنها که بر عهده وزرا نیز می باشد اجرایی نمی شود.
وی افزود: با وجود چنین اقداماتی از دولت و وضعیت نابه سامان در حوزه اجرا باید استیضاحبیشتر صورت گیرد و نمایندگان در استفاده از این ابزار جهت دفاع از حقوق مردم ثابت قدم تر باشند.
قنبری، مرخصی برخی فتنه گران به قید وثیقه را از وظایف دادستانی دانست و از این عملکرد و تصمیم دادستان تقدیر کرد و گفت: این امر بنا بر تشخیص دادستان صورت گرفته است که قابل تقدیر می باشد.
شفاف سازی فتنه با محاکمه مهدی هاشمی
حسین حسنی بافرانی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس شورای اسلامی محاکمه مهدی هاشمی را امری پسندیده تلقی کرد و گفت: با ورود مهدی هاشمی به ایران و محاکمه وی، علاوه بر شفاف سازی مسائل، قوه قضائیه به بحث های مطرح شده در خصوص هاشمی پایان می دهد.
وی افزود: اجرای قانون باید برای همه به طور یکسان اجرا شود و کسی بر دیگری برتری ندارد.
حسنی بافرانی در رابطه با مرخصی به برخی فتنه گران سال گذشته اظهار داشت: اگر برخی افراد مشخص شده که فتنه گر هستند و با دخالت در امور کشور سبب هرج و مرج می شوند، آزادی آنها معنایی ندارد و به احتمال زیاد اجرای این حکم توسط دادستان خروجی خوبی نخواهد داشت.
نماینده مردم نائین در مجلس با اشاره به سخنان آیت ا... جنتی خطیب جمعه موقت تهران، بیان داشت: تهدید در شأن مجلس نیست و اگر استیضاح بر اساس امیال شخصی صورت گیرد برخلاف قوانین می باشد.
وی افزود: گاهی بحث های منطقه ای و محلی در پروژه های باب میل نمایندگان نیست که برخی از آنها به وزارتخانه فشار می آورند تا وزرا طرح پیشنهادی را اجرایی کنند که این عملکردی خلاف مقررات است.
حسنی بافرانی اظهار امیدواری کرد که در راستای عدالت محوری، از پروژه ها و اعتبارات توزیع شده استفاده و فشار های سیاسی از هیئت دولت کاسته شود.