"زورگیری " به سبک جدید در شبکههای اجتماعی
در اکتبر سال 2006 یک نمایه شخصی به نام Josh Evans در سایت شبکه ای Myspace ایجاد شد که اطلاعات آن در اصل متعلق به فردی به نام Lori Janine Drew بود. اطلاعات منتشر شده در این نمایه شخصی که برخی از آنها مربوط به فردی به نام Megan Meier بود تا بدانجا موجب ناراحتی وی شد که به خودکشی انجامید. به گزارش فارس، بسیاری از سایت های شبکه ای مانند فیس بوک به کاربران خود امکان می دهند در زمینه افرادی که می توانند نمایه شخصی آنها را ببینند، تصمیم گیری کنند. این مساله باعث می شود تا جلوی دسترسی غیرمجاز به اطلاعات شخصی دیگر کاربران گرفته شود. البته فیس بوک و بسیاری از همتایان این سایت در این زمینه دقیق و بی عیب عمل نمی کنند و به همین علت بارها خبرساز شده اند.
مشکلات تربیتی
به غیر از بی دقتی های موجود در زمینه طراحی این قابلیت که باعث سوءاستفاده هکرها و سارقان اطلاعات شخصی می شود، مشکل دیگری هم در زمینه دسترسی به اطلاعات شخصی کاربران سایت هایی مانند فیس بوک قابل ذکر است. نوجوانان و جوانان از جمله مشتریان پروپاقرص شبکه های اجتماعی هستند و والدین آنها هم حق دارند عملکرد بچه های خود بر روی این شبکه ها را زیر نظر داشته باشند. اما معمولاً نوجوانان و جوانان علاقه ای به این نوع کنترل ها و نظارت ها ندارند و تلاش می کنند اطلاعات مربوط به خود را از دسترس والدین به دور نگهدارند. بررسی ها نشان می دهد که فرزندان به نحو روزافزونی در تلاش هستند تا بین زندگی خصوصی و والدینشان دیوار بکشند و شبکه های اجتماعی به ابزاری در این زمینه برای آنها مبدل شده است. ابزاری که می تواند پیامدهای خطرناکی را برای آینده شخصیتی نسل جوان فعلی به همراه بیاورد. صاحب نظران امور تربیتی معتقدند طراحان شبکه های اجتماعی باید برای امکان پذیر شدن دسترسی والدین به نمایه شخصی فرزندان خود فکر اساسی بکنند و در غیر این صورت مخفی کاری های خطرناک و غیرقابل جبران در میان کودکان و نوجوانان افزایش یافته و شکاف و اختلاف نظر در خانواده ها روز به روز بیشتر خواهد شد. امروزه در اکثر شبکه های اجتماعی برای ویرایش اطلاعات باید در آنها لاگین کرد یا از یک کد ویژه دسترسی استفاده کرد. این امر مانع دسترسی غیرمجاز دیگر کاربران به این اطلاعات و تغییر یا پاک کردن اطلاعات، عکس ها و دیگر اطلاعات شخصی می شود.
نمونه های سوءاستفاده آزادی نسبی و فضای نامحدود شبکه های اجتماعی باعث نگرانی های گسترده در مورد زمینه های سوءاستفاده از این شبکه ها شده است. نمونه های زیادی از این سوءاستفاده ها قابل ذکر است که هر روز اخباری در آنها در سایت های خبری مختلف منتشر می شود. به عنوان نمونه می توان به رویدادی در اکتبر سال 2006 اشاره کرد. در این تاریخ یک نمایه شخصی به نام Josh Evans در سایت شبکه ای Myspace ایجاد شد که اطلاعات آن در اصل متعلق به فردی به نام Lori Janine Drew بود. اطلاعات منتشر شده در این نمایه شخصی که برخی از آنها بسیار خصوصی و مربوط به فردی به نام Megan Meier بود تا بدانجا موجب ناراحتی و عصبانیت وی شد که به خودکشی وی انجامید. این رویداد به ناگهان موجب توجه جدی افکار عمومی به پتانسیل های منفی شبکه های اجتماعی شد و نشان داد که این شبکه ها چگونه برای زورگیری و تهدید قابل سوءاستفاده هستند. در جولای سال 2008 هم یک انگلیسی به نام گرانت رافائل مجبور به پرداخت 22 هزار پوند غرامت به علت توهین و نقض حریم شخصی شد. این فرد یک نمایه شخصی جعلی بر روی فیس بوک ایجاد کرده بود و مدعی شده بود که دوست دوران تحصیل فردی به نام ماتیو فرشت است. وی در این صفحه ادعاهای نادرستی را نیز در مورد این فرد مطرح کرده بود که باعث تعقیب قضایی وی شد. طی دو سال اخیر نگرانی در مورد سوءاستفاده از شبکه های اجتماعی به شدت افزایش یافته است. در سپتامبر سال 2008، مدیران فیس بوک مجبور شدند دسترسی یکی از کاربران استرالیایی این سایت به نام المو کیپ به نمایه اش را قطع کنند. وی با جعل هویت فرد مشهوری با نام خانوادگی مشابه با خود دست به انجام برخی اقدامات غیرقانونی زده بود. |