یک دنیا فریاد علیه ظلم و اشغالگری در روز جهانی قدس

یک دنیا فریاد علیه ظلم و اشغالگری در روز جهانی قدس
روزی که روز اسلام است

روز قدس امسال در حالی از راه می‌رسد که قرار‌گیری کشورمان در موقعیتی بی‌نظیر ویژگی خاصی را به این روز بخشیده است.

بی‌شک نام‌گذاری آخرین جمعه ماه مبارک رمضان از سوی امام خمینی(ره)، تنها مختص به موضوع فلسطین نیست، چرا که ایشان در پیام خود برای تبیین اهمیت نام‌گذاری این روز، به صراحت فرموده‌اند: «روز قدس روزی نیست که فقط اختصاص به قدس داشته باشد. روز مقابله مستضعفین با مستکبرین است. روز مقابله ملت‌هایی است که در زیر فشار ظلم ‌امریکا و غیر امریکا بودند.» حال درست پس از 31 سال از نام‌گذاری این روز توسط بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، مصادیق این نام‌گذاری بیش از پیش هویدا شده‌ است و این روز نه تنها روزی برای حمایت و دادخواهی از آرمان فلسطین، بلکه روزی برای ایجاد وحدت داخلی و نشان دادن قدرت عزم و اراده ملت ایران در عرصه‌های خارجی است.

فلسطین؛ آرمان فراموش نشدنی

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی ایران بر اساس رویکرد راهبردی امام راحل(ره) و با اتکا به اصل 154 قانون اساسی (مبنی بر حمایت از نهضت‌های آزادیبخش جهان) به پشتیبانی از آرمان فلسطین نخستین قبلگاه مسلمین پرداخت که توسط اشغالگران صهیونیست غصب شده بود. حالا اسرائیل که تا پیش از انقلاب اسلامی هم پیمان استراتژیک ایران بود، به خاطر این آرمانخواهی تبدیل به دشمن شماره یک شد. از این رو در تمام طول سال‌های پس از انقلاب این رژیم جعلی تنها به دلیل همین آرمانخواهی دست از دشمنی خود با ایران برنداشت و حتی در برهه‌های زمانی مختلف برای اثبات این دشمنی طرح‌های بسیاری را برای زمینگیر کردن نظام جمهوری اسلامی اجرا کرد. این در حالی بود که جامعه جهانی رژیم صهیونیستی را به رسمیت شناخته و حتی دولت‌های عربی که از دیرباز درگیر نزاع سختی با این رژیم بودند، بر اساس فرمول «صلح در برابر زمین» گام در روند سازش و عادی‌سازی روابط با این رژیم جعلی نهادند و ایران تنها کشوری در جهان نام گرفت که مدال افتخار مبارزه با صهیونیست را بر سینه خود نهاده است. اما این مبارزه برای آزادی قدس شریف به رغم دشمنی‌ها و سنگ‌اندازی‌های این رژیم و هم‌پیمانانش هیچ‌گاه رو به افول ننهاد و با توجه به افزایش حجم جنایات رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی و دیگر کشورها، روز به روز فزون‌تر شد. از این رو حضور هرساله مردم در راهپیمایی پرشکوه روز قدس نمادی بر ادامه مبارزه برای آزادی قدس شریف است و از دیگر سو می‌تواند در تقویت مواضع فلسطینیان برای ادامه مبارزه مثمر ثمر باشد.

روزی برای وحدت

شاید مهمترین کارکرد دیگری که می‌توان برای راهپیمایی روز قدس در نظر گرفت، بحث ایجاد وحدت داخلی با حضور در این راهپیمایی است. این موضوع در حالی مطرح می‌شود که در طول سال گذشته دشمنان مردم و نظام اسلامی که بی‌شک تحت تأثیر لابی صهیونیست قرار دارند، تمامی تلاش‌ خود را به کار بستند تا بین مردم و مسئولان اختلاف را دامن بزنند و با گل‌آلود کردن دریای وحدت مردم و مسئولان، بتوانند از این آب گل‌آلود ماهی‌گیری کنند. اگرچه این تلاش‌ها در برهه‌ای از زمان تا حدی نتیجه داد و وقایعی تلخ در جامعه روی داد اما همین مردم بصیر با شناختن دشمن و تمیز دوست از غیر دوست، مانع ادامه این روند شدند و دشمنان را در ایجاد خدشه بر وحدتشان ناکام گذاشتند. اوج این بصیرت که شکست نهایی دشمنان اسلام و انقلاب را به دنبال داشت در راهپیمایی پرشکوه 9 دی و 22 بهمن به خوبی قابل مشاهده بود و امروز در آستانه روز قدس که روز راهپیمایی سراسری مردم علیه رژیم اشغالگر قدس است، مردم بار دیگر با حضور سراسری خود و سردادن شعارهای ضد استکباری، دوشادوش یکدیگر و بدون توجه به قومیت و گرایش‌های اعتقادی سیاسی تنها یک شعار را سر می‌دهند، شعار آزادی فلسطین تا ثابت ‌کنند که همچنان بر اصول وحدت‌انگیز خود پایبند هستند. بنابراین حضور در راهپیمایی روز قدس قطعاً به دشمنان اثبات خواهد کرد که این وحدت خلل ناپذیر است.

راهپیمایی روز قدس و افزایش قدرت بین‌المللی

تمامی این مسائل در حالی است که قرار‌گیری کشورمان در معرض تهدیدات و تحریم‌ها که این روزها به اوج خود رسیده، وجهه‌ جدیدی را به این راهپیمایی سراسری می‌دهد.

بی شک در روز قدس تمامی سران کشورهای استعماری از طریق رسانه‌ها چشم انتظار نشسته‌اند تا حضور مردمی را ببینند که هم در معرض تحریم و هم تهدید نظامی قرار گرفته‌اند. برای آنها روز قدس روزی است که چشم انتظار هستند تا تأثیر تحریم‌ها و تهدیدهای خود را بر مردم ایران به نظاره بنشینند. این موضوع در حالی است که اکثر رسانه‌های خارجی وابسته به جریان استعمارگر جهانی بارها در گزارش‌های خود، تلاش کردند شعار بی‌تأثیری تحریم‌ها را شعاری حکومتی از جانب دولتمردان ایران جلوه دهند و نظر مردم را به گونه‌ای دیگر منعکس کنند. این رسانه‌ها کوشیده‌اند به مخاطبان خود القا کنند که این تحریم‌ها و تهدیدها توانسته بخشی از مردم را جذب کشورهای طراح تحریم‌ها کند و در نهایت این اقدامات در زمینگیر کردن ایرانیان مؤثر بوده است. از این رو حضور حداکثری در راهپیمایی روز قدس و اعلام علنی انزجار از کشورهای استعماری نیز می‌تواند خنثی‌کننده این سناریو تحریم و تهدید باشد. از دیگر سو این حضور بیان‌کننده حمایت بی‌شائبه مردم از مسئولان جمهوری اسلامی و تأیید تلاش‌های آنان در زمینه دیپلماتیک خواهد بود که این پشتوانه مردمی نیز در افزایش قدرت چانه‌زنی دیپلمات‌های ایران بر سر حقوق ملت ایران بسیار مثمرثمر است. اینها تمامی زوایای پیدا و پنهان کارکردهای روز جهانی قدس است؛ روزی که وحدت را برای مردم داخل و آزادی را برای فلسطینیان به دنبال خواهد داشت.



نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد