سئوالات رسانه های آمریکا درباره شهرام امیری


سئوالات رسانه های آمریکا درباره شهرام امیری


درحالیکه بیشتر روزنامه های آمریکایی در 24 ساعت گذشته به انعکاس خبرهای رسمی از خبرگزاری های آمریکایی (عمدتا آسوشیتدپرس) اکتفا کردند، تعدادی از روزنامه های پرشمارگان، بازگشت پژوهشگر ایرانی به وطن را مورد تحلیل قرار دادند:

• لس آنجلس تایمز
به گزارش ایرنا این روزنامه نزدیک به حزب حاکم دموکرات، در ابتدا و در اقدامی هماهنگ با ادعاهای مقامات آمریکایی، ماجرای شهرام امیری را داستان یک "پناهندگی سیاسی نافرجام" می نامد که برای ایران دستاورد تبلیغاتی داشته و دست کم باعث شده کانون توجه از برنامه هسته ای ایران به موضوع دخالت سازمان سیا (CIA) در این کشور جلب شود.
لس آنجلس تایمز برای اثبات فرضیه خود، ادعای مقام های آمریکایی مبنی بر بازگشت پژوهشگر ایرانی به خاطر امنیت خانواده اش را مطرح می کند و در این رابطه نظر مایکل هایدن، رییس پیشین سازمان سیا را جویا می شود. جالب آنکه هایدن تلویحا چنین ادعایی را رد می کند. وی با صراحت می گوید ما در سازمان مامورانی داریم که به "پناهندگان بالقوه" درباره خانواده هایشان مشاوره می دهند و حتی در مواردی قول می دهند که بستگان نزدیک این افراد را از کشورشان خارج کنند.

• دیلی نیوز (چاپ نیویورک)
این روزنامه ادعای دیگر مقامات آمریکایی درباره پژوهشگر ایرانی ربوده شده را مطرح می کند و می نویسد: برخی مقام های ایالات متحده گفته اند آقای امیری برای ادامه تحصیل به آمریکا آمده و حالا تحت فشار ایران به کشورش باز می گردد. البته کسی نمی داند وی برای ادامه تحصیل در کدام دانشگاه به آمریکا آمده بود!!
دیلی نیوز می افزاید: زمانی که خبرنگاران از پی. جی. کراولی، سخنگوی وزارت خارجه پرسیدند "آیا امیری از آغاز که برای ادامه تحصیل آمده بود یک پناهنده بود یا بعدا پناهنده شد" آقای سخنگو پاسخ داد "من جواب این سوال را نمی دانم" و با این پاسخ خود بر ابهام ها افزود.

• وال استریت ژورنال
پرشمارگان ترین روزنامه آمریکا، با دیده تردید به ادعاهای مقامات ایالات متحده می نگرد. این روزنامه می نویسد: مقام های دولتی مشخص نکرده اند که دانشمند ایرانی چگونه بدون روادید، به میل خود وارد آمریکا شده است یا اگر روادید داشته، جزییات فرایند صدور روادید چه بوده است.
وال استریت ژورنال در بررسی زمانی این حادثه می نویسد: در ژوئن 2009، آقای امیری در جریان سفر زیارتی به عربستان سعودی (حج) ناپدید شد. در ماه ژوئن 2010، تلوزیون دولتی ایران ویدئویی از آقای امیری نشان داد که در آن، وی گفته بود برخلاف میل خود در آمریکا نگه داشته شده است. در ماه ژوئیه، آقای امیری به سفارت پاکستان در واشنگتن رفت و بازگشت به کشورش را درخواست کرد.

گفتنی است، پی. جی کراولی، در یک نشست مطبوعاتی مدعی شده است که شهرام امیری به خواست خود در آمریکا بود. وی گفت چون "روادید" امری محرمانه است، من نمی دانم زمانی که امیری به اینجا آمد چه نوع سند مسافرتی داشت.
سخنگوی کاخ سفید زمانی که با سوال های خبرنگاران مواجه شد، گفت: من بیشتر از این در مورد آقای امیری صحبت نمی کنم. او آمریکا را ترک کرده است و اگر بخواهد در مورد تجربیاتش در اینجا بگوید به خودش مربوط است.



نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد