اظهارات عجیب یک منتقد سینمایی

گزارش خبرنامه دانشجویان ایران، این جلسه که با حضور رئیس فرهنگسرای ارسباران، کارگردان و دو تن از بازیگران فیلم و شادمهر راستین به عنوان منتقد برگزار شد از حواشی جالبی برخوردار بود.

این فیلم محصول موسسه گسترش سینمای تجربی بوده و با ساختی مستند گونه به بحران های زندگی نوجوانی که پدر و مادرش در آستانه طلاق هستند و وی را رها کرده اند، پرداخته است.

در ادامه‌ی این فیلم این نوجوان با دختری تنها در خانه زندگی می کند و نشان می دهد مانند فیلمهای دروغین غربی، کنار هم بودن دختر و پسر هیچ مشکلی بوجود نمی آورد که در نهایت با زیرکی خاص به مخاطب القا می کند که انجام برخی گناهان بزرگ، از مسائل خرد زندگی است که اهمیت چندانی ندارد!

نکته جالب جلسات نمایش فیلم در فرهنگسرای ارسباران این است که معمولا منتقدین دعوت شده به جای اینکه به سوالات پرسشگران پاسخ دهند و فیلم را نقد کنند، از فیلم دفاع می کنند که این جلسه نیز از این قائده مستثنی نبود.

در این جلسه نیز شادمهر راستین در پاسخ به این سوال که "این فیلم مزخرف بود و چرا به صورت مستند 30 دقیقه ای ساخته نشد؟" گفت: آرزوی ما این است که روزی بتوانیم ده دقیقه از زندگی عادی خودمان را ببینیم.

وی در ادامه در اظهار نظری که تعجب تماشاچیان را برانگیخت افزود: 30 سال است که در ایران نمی گذارند زندگی عادی‌مان را ببینیم؛ مثلا در این فیلم می شد داخل اتاق خواب را نشان داد؟ من نمی توانم زندگی خواهر زاده ام را روی پرده ببینم اصلا الآن می خواهم یک ذره خواهرم را بدون حجابش ببینم اما نمی شود!

منتقد دعوت شده به این برنامه که سعی داشت مستند و فیلم های مستند گونه را عبور از خطوط اخلاقی جامعه، مناسبات تختخوابی و فیلمبرداری از زندگی عادی افراد بدون توجه به مناسبات اخلاقی نشان دهد، در ادامه با اشاره به اینکه تنها فیلم های مستند واقعی سینمای ما همان فیلم های عروسی و جشن تولد است اظهار داشت: در آینده فقط می توان به این فیلم ها (فیلم های عروسی) رجوع کرد.

شادمهر راستین در این جلسه طبق روال عادت منتقدین این جلسات به تحسین فیلم بررسی شده پرداخت و گفت: سینمای ایران نابود شده است.

تناقض جالب این جلسات که با اعتراض برخی از حضار روبه رو شد این است که در اکثریت جلسات باشگاه نقد فیلم هر منتقدی که حضور پیدا می کند در عین تحسین فیلم از نابودی سینمای ایران سخن می گویند که در نوع خودش تناقض جالبی است.

این بار هاشمی، رئیس فرهنگستان در واکنش به اظهارنظر یکی از حضار مبنی بر اینکه سینمای ایران یکی از بهترین سینماهای جهان است، به سن کم پرسشگر اشاره و بدون هیچ پاسخی، سخن او را زیر سوال برد.

در حالی که قبل از این طرح ساماندهی اکران سینمای ایران از سوی شورای نظارت و ارزیابی مطرح شده بود و با مخالفت اکثریت سینماگران مواجه شد، فرشته طائر پور از تهیه کنندگان سینمای ایران که در بین تماشاگران حضور داشت با اشاره به اینکه اکران سینما بی آبروست افزود: نگویید سینمای ایران بی آبروست.

از نکات جالب در این جلسه می توان به عدم پرسش از بازیگران و خمیازه های پیاپی آنها اشاره کرد که البته به طور معمول همین گونه است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد